fbpx

Saatko itsesi kiinni kerta toisensa jälkeen

miettimästä sitä, mikä sinussa on vikana, kun elämä ei oikein tunnu miltään, sinulla vain ahdistaa ilman "oikeaa" syytä ja sinun on vaikeaa pysähtyä vain olemaan?

Mietihän,
miltä elämäsi tuntuisi..

jos sinussa asuisikin pysyvä rauha ja
sisältä kumpuava onnellisuus?

Tiesitkö, että elämääsi rajoittavasta painavasta haarniskasta on mahdollista vapautua,

mutta harva saavuttaa sen todella, koska heillä ei ole yhteyttä omaan sisimpäänsä - siihen valoa loistavaan rakkaudelliseen itseensä?


Hei sinä ihana ihminen!

Taidan tietää millainen ahdistava ja loppumaton tunteiden ja ajatusten vuoristorata sisälläsi tällä hetkellä vallitsee. Elämästäsi on kadonnut innostus hullutteluun sekä intohimo luovuuteen, rakkauden jakamiseen ja elämän virtaan.

Elämäsi saattaa tuntua myös todella kahtiajakautuneelta. Tiedätkös...

Välillä on hetkiä, jolloin kaikki tuntuu olevan ihan hyvin. Tunnet kiitollisuutta siitä, että asiat ovat elämässäsi "ihan ookoo", kun on hyvä työ, kiva koti, mukava parisuhde ja töissä sinusta pidetään.

Mutta sitten on niitä toisenlaisia hetkiä. Hetkiä, jolloin...
 • rinnassa puristava ahdistus tuntuu tukahduttavan sinut hengiltä
 • loputon kiire saa sinut äksyilemään puolisollesi tai lapsillesi
 • jatkuva suorittaminen juoksuttaa sinua kuin väsymätöntä orjaa
 • koet viiltävää syyllisyyttä, mikäli et onnistu täydellisesti - joka kerta
 • pienikin kritiikki saa arvottomuuden tunteen ja läpi kehon tunkevan häpeän nousemaan pintaan
 • väsymys saa sinut tuntemaan, että tarvitset lomaa omasta elämästäsi
 • päädyt makaamaan "kuolleena" sohvalle ihmetellen, mihin kaikki voimasi katosivat

Ehkä olet jo ollut uupumuksen takia sairaslomalla tai keikut sen rajamailla, mutta sisälläsi kolkuttelee ajatus, ettet oikeasti ole tällainen ihminen - ahdistunut ja vailla suuntaa elämässä.


Uupumuksen ja väsymyksen kanssa eläminen kuljettaa sinua kohti pistettä, jossa sattuu liikaa. Se on se piste, jolloin alat tietoisesti etsiä vastauksia kysymyksiin ja murtautua ulos tästä kärsimyksen ja sisäisen kuoleman kierteestä.

Kuka minä oikeasti olen?
Miten minä elämääni haluan elää? 


Kuinka vapautan sisältäni aidon onnellisuuden,
jossa vastoinkäymistenkin keskellä tunnen ytimessäni, että minua kannatellaan?


Kuinka saavutan mielenrauhan,
joka pysyy vankkana myös silloin, kun vanhat pelot nousevat pintaan?

Minna tässä moi!

Elän nykyään hyvin erilaista elämää kuin aiemmin. Jos totta puhutaan, mikäli olisin muutama vuosi sitten nähnyt tulevaisuuteen, en olisi uskonut siltikään. Niin eri ihminen tunnen olevani ja niin erilaista elämää elän.

Valo ja rakkaus eivät siis aina ole olleet läsnä elämässäni. Eivät todellakaan.

Suurimman osan elämästäni olen kärsinyt kokonaisvaltaisesta ahdistuksesta, väsymyksestä, suorittamisesta ja erilaisista sosiaalisiin tilanteisiin liittyvistä peloista, jotka rajoittivat elämääni ja siitä nauttimista hyvin paljon.

Tuohon aikaan tunsin olevani pelkkä haamu siitä henkilöstä, joka kuitenkin sisimmässäni tiesin olevani. Missä oli ilo ja nauru - syvä onnellisuus elämää, ja itseä, kohtaan?

Elämäni ohjaksissa oli kiire ja jatkuva suorittaminen alkoi pian uuvuttaa minut. Olin töissä liikenneinsinöörinä - unelmieni työssä, mutta huipputuloksin valmistunut "itse tunnollisuus" päätyi 2,5 vuoden nousukiitoisen työuran jälkeen sairaslomalle 24-vuotiaana diagnoosilla ”sekamuotoinen ahdistuneisuus- ja masennustila”.

Tuo piste oli merkittävä käännekohta ja maatessani kuukauden sängyn pohjalla hengitellen ja toistellen itselleni "se on vain tunne, siihen ei kuole.." päätin löytää pysyvän onnellisuuden.

Päätin löytää tien irti ahdistuksesta, uupumuksesta, rintaa puristavasta haarniskasta ja ilottomuudesta. Halusin palata kotiin - aidoksi omaksi itsekseni, jonka olemassaolosta minulla oli vain hatara aavistus.

Monien vaiheiden jälkeen koko elämäni on kääntynyt pysyvästi päälaelleen.

Löysin vastaukset kysymyksiini ja paluuta entiseen ei ole. Sisältäni löytynyt voima on avannut täysin uudenlaisen virtauksen, mitä en olisi villeimmissäkään unelmissani osannut haaveilla. 

Olen löytänyt pysyvän yhteyden omaan itseeni ja rakkauden loputtomaan virtaan, jota kukaan ei voi koskaan viedä minulta pois.

Matkalla löysin sydämestäni kutsun auttaa muitakin ihmisiä vapauttamaan valon ja rakkauden sisimmässään.

Toivon, että sinäkin uskallat luottaa siihen hentoon sydämesi kuiskaukseen - kutsuun havahtua elämän taikaan ja rakkauteen!

Rakkaudella,

Vihdoinkin rauha?

Uskon, että olet ehkä jo vuosien ajan metsästänyt sitä oikeaa ovea, jonka takana sisältä kupliva onnellisuus ja helpotuksen tunteen tuova rauhan kokemus odottaa sinua, mutta et vain löydä tietäsi perille. Tai sitten olet vastikää havahtunut siihen, että elämäsi jatkuva värittömyys ja matalavärähteisyys alkaa riittää.

Oli niin tai näin, olisitko valmis ottamaan elämääsi tuon sisäisen rauhan, rakkauden ja vapauden?

Jos vastauksesi on kyllä, tahtoisin tehdä sinulle pienen testin.
Se on nimittäin testi, mikä kertoo sinulle, kuinka lähellä noiden ovien löytyminen on.

Testin tekeminen ei vie kuin minuutin ja sen jälkeen tiedät, onko sinun mahdollista saavuttaa pysyvä rauha elämääsi.

Heittäydy täysillä mukaan!

Rakkaus sinussa -testi

Valmistautuminen: Sulje silmäsi ja puhalla rauhoittavan voimakkaasti keuhkosi tyhjäksi muutaman kerran
Nyt - lue seuraavat lauseet rauhallisesti ääneen ja tunnustele, mitä niiden ajattelu saa sinussa aikaan:
 • Aito eheys ja kokonaisuus.
 • Onnellisuus ja todellinen voimaantuminen.
 • Sisäinen rauha ja rakkaus.
Voitko tuntea, miltä niiden saavuttaminen tuntuisi?

Testin tulos

Jos voit tuntea edes pienen hetken sisälläsi sen upean ihanan helpotuksen, minkä noiden lauseiden tunnustelu saa sinussa aikaan, ne voivat olla hyvinkin pian osa jokapäiväistä elämääsi.


Tuo sisimmässäsi heräävä hyvä olo ja toivo ovat juuri niitä merkkejä, jotka todistavat sinulle, että ne ovat mahdollisia saavuttaa - sinunkin.


Tämä ei ole taikuutta eikä vain harvojen ihmisten saavutettavissa. Tarvitset vain oikeanlaista, rakkaudellista ohjausta oman aidon sisimpäsi luo.


Mutta miten?

Oletko sinäkin yrittänyt
jo "kaikkea"?

Tiedän kuinka turhauttavaa on käyttää vuosia siihen, että mitään pysyvää ei tapahdu. Päin vastoin, sisäinen ahdinko vain tuntuu syvenevän ja uskomus siitä, että itsessä on jotain perustavanlaatuista vikaa, kun sisällä kutsuva vapautuminen ei vaan pääse pintaan. 


Ehkä sinäkin olet kokeillut jotakin (...tai useita) näistä?

Yrittänyt meditoida (paino sanalla yrittänyt)

..ilman suurta menestystä, tai sitten et koe meditoinnista lopulta olleen laajamittaista apua arjen kiireen keskelle?

Meditointi on itsessään todella hyvä ja tehokas keino, mutta kokemukseni mukaan se ei itsessään vie meitä syvään rauhaan, joka näkyisi myös arjessamme.


Se ei siis yksinään riitä.


Olen tavannut ihmisiä, jotka ovat ylpeänä kertoneet meditoineensa jopa 10 vuotta, mutta silti heistä paistaa valtava epävarmuus ja aito tasapaino puuttuu, kun pysyvän rauhan ydintä ei ole oivallettu.


Meditoinnin "ongelma" on myös siinä, että se tapahtuu arjen touhujen ulkopuolella.


Lisäksi meditointi koetaan yleensä aina alussa haasteellisena ja jos rauhaa ei löydäkään, se voi kasata vain lisää turhaumaa ja nujertaa entisestään.

Käynyt retriiteillä tai erilaisissa henkisen hyvinvoinnin valmennuksissa

..jotka olet kokenut mahtaviksi - mutta niiden "vaikutus" on hävinnyt muutamassa päivässä tai viikossa?

Olen jutellut niin monen ihmisen kanssa, jotka hehkuvat retriitin tai muun valmennuksen aikana ja hetki sen jälkeen, mutta jotka valittavat sitä, kuinka tuo "taika" katoaa muutamassa päivässä.


Kyseessä on "onnellisuus-hyvinvointikupla", johon päädyt retriitin tai viikonloppuvalmennuksen aikana - kaikki näyttää ihanalta, löydät rauhan ja olet kuin se marsu pinkeissä laseissaan.


Mutta sitten, muutama päivä tai viikko tapahtuman jälkeen elämääsi palaa salakavalasti se vanha tuttu ahdistus, kiire ja oravanpyörä. Tapahtuu tuon onnellisuuskuplan puhkeaminen.


Näiden viikonloppuvalmennusten ja irrallisten retriittien ongelma on se, että ne eivät muuta arkeasi. Ne eivät muuta sitä osaa elämästäsi, jota elät suurimmaksi osaksi. Joten miten ne voisivat radikaalisti ja pysyvästi muuttaa elämäsi?

Käynyt terapiassa tai psykologilla

..mutta vuosienkaan jälkeen et ole kokenut eheyttäviä "ahaa"-elämyksiä, jotka olisivat "parantaneet" sinut ahdistuksesta tai masennuksesta?

On hyvin surullista, kuinka harva "paranee" käymällä terapiassa ja syömällä masennuslääkkeitä. Masennuskin koetaan sairautena, joka "vain tulee".


Ei mikään "vain tule" - kaikkeen on joku syy.


Ja tuo syy täytyy kaivaa esiin, nähdä ja tuntea - ja sen jälkeen vapauttaa se sinusta ulos.


Oireisiisi on aina olemassa jokin henkinen juurisyy ja jos tuota syytä ei nähdä ja et löydä yhteyttä todelliseen itseesi stressin sijasta, ei eheytyminen ole mahdollista.

Kuunnellut erilaisia hyvinvointia käsitteleviä podcasteja tai lukenut kirjoja henkisestä kasvusta

...mutta hetken päästä huomaat niissä olleiden oppien pölyttyvän pöytälaatikossa käyttämättöminä?

Kirjat, videot ja podcastit ovat huikeita, mutta varmasti sinullekin on tuttua se, kuinka aluksi olet niistä hurjan innoissasi, mutta pian olet unohtanut jo koko asian.


Näiden ongelma on se, että kirja ei muistuta sinua olemassaolostaan. Se ei tule elämään arkea kanssasi, jollet sitä itse todella kanna mukana.


Ne on liian helppo unohtaa. Ja niihin täytyy uppoutua.


Vai koska olet kaivanut self-help -kirjan esiin, kun lapset ovat kaataneet mehut lattialle, kiljuvat riidellen keskenään ja sinä olet räjähtämäisilläsi?

 
Harjoittanut joogaa tai pyrit liikkumaan luonnossa aina ehtiessäsi

..mutta elämä tuntuu ajavan aina yli, kun ensin pitää hoitaa koirat, lapset, koti, ajanvaraukset, tiskit, pyykit jne... ja kaiken sen jälkeen sinulla ei riitä voimavaroja itseäsi varten?

Arki on monella älyttömän hektistä. Ja sen kiireeseen on todella helppo hukata itsensä.


Mutta entä jos voisitkin löytää sen rauhan, onnellisuuden ja tasapainon tunteen just siinä pahimmankin tunnemyrskyn keskellä?


Joogan ja metsäkävelyiden yms ongelma on se, että ne tarvitsevat "elämästäsi" irrallisen ajan. Mutta entä jos aikaa ei löydykään niille?


Olen havainnut, että todellinen muutos tehdään nimenomaan silloin, kun tunnemyrsky on pahimmillaan, just sen pahimman kiireen keskellä. Eikä vasta silloin, kun sinulla on aika ja tila omalle hyvinvoinnillesi.

Olet saattanut kokeilla monia juttuja, mutta se sieluasi kutsuva rauha ja täyttymyksen tunne ei löydy millään. Mahdat miettiä, MIKSI?


Niin mietin minäkin - pitkään.

Mutta vihdoin löysin yksinkertaisen vastauksen.

Olemme täysin samaistuneina ongelmiimme ja yritämme vain päästä niistä eroon. Tai vastaavasti emme edes näe mitään ongelmaa ja yritämme vain "valaista" itsemme lisäämällä hyvää oloa ja enkelipölyä kuumeisesti - vain havaitaksemme, että sisällä on edelleen tyhjyys ja paha olo.

Mikä tähän auttaisi - aidosti?Todellisen rauhan löytäminen vaatii oman sisäisen maailman muuttamista kokonaisvaltaisesti.


Usein erilaisia harjoituksia ja hyvinvointia kasvattavia asioita tehdään irrallaan arjesta ja kotoa, esimerkiksi terapeutin vastaanotolla, retriitillä tai joogasalilla (..tai sitä hetken helpotusta haetaan sieltä metsästä..) ja sitten yritetään tunkea esimerkiksi meditointia ja henkistä kasvua jo valmiiksi täyteen kalenteriin, mikä johtaa vain suurempaan henkiseen kuormitukseen.


Minäkin kuljin tuota tietä monta vuotta, törmäten aina seinään, ettei tämäkään uusi asia tuonut minulle tasapainoa ja onnellisuutta. Mutta kun vihdoin löysin tien ulos ongelmistani, ymmärsin, kuinka yksinkertainen tuo prosessi onkaan. Me vain teemme siitä ihmisinä kovin vaikeaa.

Avain muutokseen on kadonneen yhteyden avaaminen omaan todelliseen itseesi

Se, mikä sinut pakottaa suorittamaan ja aiheuttaa kasvavaa ahdistusta, on epämääräisen tunteen sijaan päässäsi huuteleva "sisäinen höpöttäjä". Se on sinun mielesi, joka on täynnä tiedostamattomia uskomuksia ja pelkoja. Se ei osaa elää tässä hetkessä eikä se osaa kuvitella muuta tulevaisuutta kuin menneisyydestä peräisin olevia kauhukuvia ja vääriä tulkintoja.

Pysyvän ja todellisen muutoksen ytimessä on tästä mielen maailmasta irroittautuminenomien ajatusten kyseenalaistaminen ja syvä yhteys omaan todelliseen itseen

Kärsimyksen, väsymyksen ja uupumuksen aiheuttavat siis tiedostamattomiin (..kyllä, eli et tiedä näistä mitään..) mielen pelkoihin ja uskomuksiin samaistuminen.

Yhteyden saavuttaminen todelliseen itseen, ohi tämän mielen, avaa mahdollisuuden pysyvään muutokseen.

Olemme väsyneinä, ahdistuneina ja uupuneina täynnä pelkoja, joita emme tiedosta ja mielemme syöttää meille päivä toisensa jälkeen kasan opittuja uskomuksia ja pelkopohjaisia ajatuksia, jotka rajoittavat todellista potentiaaliamme.

Olet todennäköisesti ennenkin kuullut mielestä - tai "egosta", mutta mikäli sinussa ei asu pysyvä rauha, luotto elämän virtaan ja aidosti syvältä kumpuava onnellisuus, et ole oivaltanut asian ydintä.

Ymmärryksessä kun on aina kolme tasoa

 • TASO 1 - Kuulet asiastaa ja osaat toistaa sen seuraavalle
 • TASO 2 - Opiskelet itse asiaa ja osaat opettaa sen vakuuttavasti toisille
 • TASO 3 - Elät, hengität ja toistat asiaa elämässäsi täydellä automaatiolla niin, että joka solusi on täydessä linjassa asian kanssa

...ja valitettavan monet ihmiset (siis myös terapeutit ja valmentajat) jäävät tai tyytyvät omassa osaamisessaan ja henkisessä kasvussaan 1 & 2 -tasoille.

Minulle se ei kuitenkaan ole koskaan riittänyt.

Ja toivon, ettei sinullekaan. 

Koska se, mitä tulet tuolta kolmannelta tasolta löytämään, on kaikkien sanojen yläpuolella!


Miten tuonne kolmannelle tasolle sitten päästään? Miten saat integroitua itseesi havatumisen prosessin, jotta mielesi pelkoineen ei hallitsekaan elämääsi?

Prosessi on, kuten lupasin, todella yksinkertainen. Sen teho perustuu toistoon ja siitä syntyvään automaatioon, joka toimii pian sulavana osana arkeasi.

Mielen maailmasta irrottautumisen prosessi

Yhteys todelliseen
itseen
1. Avataan kadonnut yhteys todelliseen itseen omassa arjessa sekä harjoitellaan tunnistamaan, milloin olet samaistuneena mieleesi ja milloin puolestaan olet yhteydessä todelliseen, rakkaudelliseen itseesi
Current Progress
Current Progress
Current Progress