Narsismia – itsekästä ja tunteetonta oman edun tavoittelua, ihan niin kauan kuin haluat

Tyttäreni, 27-vuotias, istuu viereeni ja alkaa kertoa. Kertoa siitä, miten hänen mieleen pari päivää sitten nousi muistikuva lapsuudesta, siitä mitä 4-vuotiaana hänelle tapahtui päiväkodissa. Päiväkodin miesjohtaja oli vessassa hänen kanssaan ja mies kosketteli hänen alastonta vartaloaan lukitun oven suojassa. Tiesin oitis, että tyttäreni puhuu totta, sillä muistan, miten raastavaa häntä oli jättää päiväkotiin. Tyttäreni huusi hysteerisesti aamuisin ja päiväkotiin päästyämme hän tarrautui minuun kuin hukkuva. Uskoin kuitenkin asiantuntijoita eli päiväkodin henkilökuntaa, joka kehotti minua lähtemään töihin ja jättämään kauhusta kiljuva lapseni päiväkotiin.

Meidät on opetettu hylkäämään lapsemme päiväkoteihin, jotta me äidit voimme olla aktiivisesti tekemässä rahaa. Rahaa tarvitaan asuntolainaan sekä verotuloina valtiolle, jotta  edes valtion lainan korkoja saadaan maksettua. Tätä kirjoittaessa Suomen valtion velka oli 108.300.000.000 euroa ja suomalaisilla kotitalouksilla asuntolainaa 101.300.000.000 euroa. Olemme siis täydellisessä velkaorjuudessa ja tämän velkaorjuuden perii lapsemme. https://www.suomenpankki.fi/fi/Tilastot/

Väitän, että maailmamme on mielisairaala. Omaa etuaan tavoittelevat vallanhimoon sairastuneet ”lääkärit” syöttävät meille minuutensa kadottaneille lääkkeitä, jotta kukaan ei missään nimessä herää näkemään totuutta ja opastamaan muita pois mielisairaalasta. Mielisairaalan henkilökunta on lahjottu, kiristetty tai uhattu toimimaan yhdessä yhteisen edun nimissä toteuttaen sairasta suunnitelmaa.

Näetkö, miten ihmiskunta on orjuutettu?

Itsetuntomme on viety syyllistämällä. Kurittomat on ojennettu häpäisemällä. Syvällä olevat vaistomme kertovat, että jouduttuamme ulos heimosta olemme kuoleman omia ja sen takia jokainen meistä pelkää erottua joukosta. Olemalla samanlainen kuin muut naamioidumme ja pysymme elossa. Meidät on manipuloitu sukupolvien ajan uskonnon ja koulutuksen kautta, television sekä lehdistön avulla. Apuna on käytetty sopivia ”asiantuntijoita”, jotka tekevät sopivia tutkimuksia.

Narsistiset persoonat ovat nousseet johtaviin asemiin maamme hallinnossa, työpaikoilla, kouluissa, päiväkodeissa ja hoitolaitoksissa. Narsismi kukoistaa perheissä, joihin on asettunut asumaan pelko. Puolisoista toinen hallitsee perhettä syyllistämällä ja häpeällä ja toinen on vuorostaan se, joka imee itseensä kaiken syyllisyyden ja häpeän sekä samalla kadottaa oman itsetuntonsa.  

Itsekkäästä tunteettomasta tavasta johtaa on tullut niin tavallista, että pidämme sitä normaalina. Katseet käännetään pois epäkohdista, vaikka ne räikeästi paistavat silmille. Työtä tekevä väestö tekee töitä entistä enemmän ja silti velkaantuu yhä enemmän. Sankareiksi nostetaan niitä, jotka uhraavat työn alttarille terveytensä, perheensä ja vapaa-aikansa. Heitä me jumaloimme: onpa siinä aikaansaapa mies tai nainen, aina niin kiireinen ja tehokas.

Lapset siirretään pois äidin helmoista jo taaperoina. Yhteiskunta tarjoaa päivähoidon ja kotona hoitaminen ei ole taloudellisesti kannattavaa. Pelokas lapsi oppii huonon tai vielä huonomman keinon selviytyä hengissä isoissa ryhmissä. Seuraavaksi on siirto aina vaan isompaan koululuokkaan, jossa yksilölliset tavat oppia ovat mahdottomia. Koulutusohjelma laaditaan noudattamaan mielisairaan yhteiskunnan totuutta. Ihmiset ovat pelinappuloita, joita on helppo ohjailla pelolla, syyllisyydellä ja häpeällä.

Kaikilla on kiire

Tässä mielisairaalassa pidetään jatkuvaa kiirettä, jotta keho tulee riippuvaiseksi stressistä. Ihmiset ovat selviytymistilassa eikä kenelläkään ole mahdollista ajatella muuta kuin itseään. Pelossa ihminen talloo toiset hengiltä, siinä ei sydän ehdi kuulostella lähimmäisen hätää, eikä missään nimessä ole tarkoituskaan. Pelokas ihminen on ihanteellinen johdettava – lammas, jota voi narussa vetää ihan mihin suuntaan tahansa. Hätätilassa oleva ihminen ei pysty ajattelemaan loogisesti, se on vaan fysiologisesti mahdotonta. Pelkäävä ihminen on myös altis sairastumaan, mikä on tietenkin hyvä juttu tälle mielisairaalalle, jossa on tarkoituksenakin saada ihmiset pysymään sairaana. Lääkärit ovat lääkeyhtiön manipuloimia ja lahjomia edustajia, jotka määräävät potilaalle sopivaa lääkettä, jotta sairaus ja lääkkeiden myynti jatkuu. Terve, hyvinvoiva ja omilla aivoilla ajatteleva ihminen on mielisairaalamaailman uhka.

Lampaat

Kaikilla on siis kiire. Niin kiire, ettei kukaan huomaa, että mielisairaalan säännöt tiukentuvat koko ajan. Kaikkien käsketään käyttää maskeja, koska on keksitty näkymätön vihollinen. Tämän myötä jokainen kohtaamasi ihminen on uhka. Ihmiset lukkiutuvat omiin koteihinsa ja paheksuvat niitä, jotka eivät tottele. Mielisairaalan johdon ei tarvitse edes rangaista tottelemattomia, koska joukosta erottautumista pelätään.

Miten tähän on tultu?

Miehet aikoinaan lähetettiin sotaa, jossa yleisen uskomuksen mukaan taisteltiin itsenäisyydestä. Tosiasiassa pankkiirisuvut ovat sopineet salaisia sopimuksia, jossa sotia sytytetään sopivan syyn varjolla. Mikäpä sen tuottoisampaa kuin rahoittaa sodan molempia osapuolia ja lopuksi rahoittaa maiden jälleenrakennustyö. Sotavuosien ajan naiset joutuivat tekemään kotirintaman työt, raskaat maatalous- ja metsätyöt, työskentelemään asetehtaissa. Oli siis pakko pärjätä naisvoimin. Sodassa kaatui 95 000 sotilasta, parhaassa iässä olevaa miestä. Kotiin palasi traumatisoituneet miehet, vammautuneet miehet. Osa miehistä alkoholisoitui, osa raatoi työllä itsensä hengiltä. Opittiin, ettei tunteista pidä puhua. Nousee ikäviä muistoja, joista on parempi vaieta. Hävitystä sodasta tunnettiin syyllisyyttä. Syyllisyys on mainiota lannoitetta narsismin maaperään.

Sodan aikana naiset oppivat olemaan vahvoja, jotta lapset saatiin pidettyä hengissä. Sotien jälkeen vahvoja naisia tarvittiin edelleen. Traumatisoituneet miehet jäivät usein jalkoihin, miehet antoivat vallan lipua vahvoille naisille. Monen ystäväni lapsuutta kuvastaa äidin jyräävä vahvuus ja tunnekylmyys sekä alistuvan isän malli. Toisilla taas on ehdoton isä ja alistuva äiti. Lapsen henkisen kasvun peruspilarit, rakkaus ja turva ovat puuttuneet täysin. Elämää on värittänyt pelko ja erilaiset selviytymiskeinot. Näin meistä on kasvanut yhteiskunta, joka elää mielisairaalassa.

Haluaisitko sinä jo ulos tästä mielisairaalasta?

Kun otat vastuun itsestäsi, olet vapaa astumaan mielisairaalasta vapauteen. Niin kauan kuin uskot manipuloidun mielesi väitteet totena, olet vankina. Sinä päivän, kun huomaat, että media tarjoilee sinulle vääristettyä orjuuteen tähtäävää uutisointia, olet vapaa orjuudesta. Kun luovut syyllisyyden tunteesta, sinua ei voi syyllistää ja narsistisella henkilöllä ei ole mitään asetta pitää sinua vallassaan. Helppoa, eikö totta.

Mielisairaalassa meille on uskoteltu asioita demokratiasta, tasa-arvosta ja oikeudenmukaisuudesta. Tosiasiassa sellaista ei täällä mielisairaalassa ole olemassa. Vaalit ovat täydellinen näytelmä, jossa toivottu lopputulos saavutetaan lahjonnalla, uhkailulla ja kiristyksellä. Mielisairaalan johtaviin asemiin valitaan ne henkilöt, jotka toimivat keskushallinnon ohjauksessa kiltisti.

Mielisairaalan potilaita ei missään nimessä saa herättää unesta, muuten ilmainen orjatyövoima poistuu ja vallan sekä rahan himoon keskittynyt narsistinen johto joutuu sekaannuksen tilaan. Satunnaiset totuuteen herääjät siirretään suljetulle osastolle tai tapetaan. Tämä esimerkki hiljentää yleensä muut herääjät takaisin uneen. Johtajilla on lupa toimia kaikkien narsististen mielihalujensa mukaisesti. Muut kääntävät päänsä pois tai osallistuvat sairaisiin orgioihin. Ihmiskauppa ja lasten seksuaalinen hyväksikäyttö rehottaa, vaikka julkisesti siitä ei kukaan uskalla puhua.

Väitän, että mielisairas yhteiskuntamme salaisesti ylläpitää lasten seksuaalista hyväksikäyttöä. Sen todistavat mitättömät tuomiot tai näytön puutteessa tuomiotta jätetyt oikeustapaukset. Lapsen seksuaalisella hyväksikäytöllä aiheutetaan ihmiselle koko eliniän jatkuva stressitila, jonka tiedostamaton mieli sulkee tietoisesta mielestä täysin pois. Ihminen ohjautuu kuitenkin koko elämän ajan pelon kautta, koska tiedostamaton mieli toistaa samaa pelkokaavaa. Tästä tuhoisasta käyttäytymiskaavasta ei yksin pääse pois. Keho yrittää sairauksien tai kipujen kautta kertoa totuutta, mutta lääkkeitä syömällä niiden viesti hiljennetään.

Kivun kautta valoon

Väitän, että tyttäreni ei ole ainoa päiväkodin johtajan seksuaalisen hyväksikäytön uhri. Arvelen, että näiden 23 vuoden aikana tämä perheenisä ja päiväkodin työntekijä on aiheuttanut suurta traumaa lukemattomille tytöille. Rikosoikeudellisesti tapaus on vanhentunut, joten asialle ei voi enää mitään. Uskon, että tapaus olisi painettu villaisella, vaikka olisin luottanut intuitiooni ja havainnut asian tapahtumahetkellä.

Tunnen syyllisyyttä, sydämeni itkee tuskan kyyneleitä. Tyttäreni joutui yksin selviytymään tilanteesta. Hänellä ei ollut 4-vuotiaana sanoja kertoa ja minä olin liian kiireinen. Tyttäreni on kantanut tätä pelon viittaa 23 vuotta. Se on aiheuttanut hänelle vaikeuksia sosiaalisissa suhteissa, sillä hänen tiedostamattomaan mieleen on kirjoittautunut tieto, että jokainen ihminen on uhka. Hänen seksuaalienergiansa on ollut jumissa. Keho on reagoinut lantion jäykkyytenä, mikä vuorostaan on aiheuttanut kiputiloja ympäri kehoa. Ihminen pitää rupia ja märkiviä kasvoja vastenmielisinä ja tällaista ihmistä kartetaan. Tyttäreni tiedostamattoman mielen pelko on kertonut ihottuman ja aknen avulla, älä tule lähelle. Luovuus ja ilo ovat olleet sammuneena.

Vihdoin oli salaisuuden aika paljastua. Onneksi se paljastui nyt, kun osaan hyväksyä elämän haastavatkin asiat elämään kuuluvina tapahtumina. Niiden avulla voimme kiivetä aina korkeammalle valoon ja tuskan pisarat muuttuvat elämänkokemuksen timanteiksi. Ensin on kuitenkin annettava tunteiden virrata ja kehon tunnelukkojen avautua sekä sylini täyttyä rakkaudella.

Rakkaudella
Teija

Sinua saattaa kiinnostaa myös

6 kommenttia

 1. Suurella kiitollisuudella luin kirjoituksesi, Teija. KIITOS, että annatte Minnan kanssa valonne loistaa kirkkaana ja uskallatte kertoa totuuden. Valoisaa Uutta Vuotta toivottaen,

  Anu

  1. Kiitos Anu ja lämpimät halaukset sinulle. Kohti rakkaudellisempaa maailmaa ollaan menossa.

 2. Tyttäresi kokemus on kauhea. Lapsiin kohdistuvat vääryydet ja väärinkäytökset ovat varmasti vaikeimmin ymmärrettävissä. Maailmassa on paljon vialla ja vallan kasautuminen mm. rahan muodossa ei ole tavallisen ihmisen näkökulmasta juuri koskaan lopulta hyväksi.

  Se, todistaako tämä salaliittoteorian olemassaolon, on toinen juttu. Jujuna sellaisissa on usein epäoikeudenmukaisuuden kokemuksen yleistäminen, yksi paha taho ja tiettyjen ihmisryhmien epäinhimillistäminen sekä demonisointi. Riittävästi toistuessaan, levitessään ja muodostaessaan erilaisia variaatioita sanoma saa lisää uskottavuutta. Tämä ei tietenkään poista alkuperäisten epäoikeudenmukaisuuksien ja ongelmien olemassaoloa.

  Salaliittoteorian pohjimmainen tarkoitus voi olla lopulta poliittinen. Vaikkapa se olisi saanut matkalla henkisen kuorrutuksen.

  1. Tahdoin kirjoituksellani herätellä ja kiitos Kimmo, että kommentoit.
   Tyttäreni kokemus on ollut ravisuttava, mutta myös äärettämän avaava sekä helpottava, koska pelon kuorelle on löytynyt syy. Pelko on ilmennyt erilaisia oireina, mutta alkusyy on ollut pimennossa. Nyt trauma saadaan purettua ja tyttäreni pystyy kuorimaan pelon kerrokset pois ja palaamaan luonnolliseen persoonaansa. Olen saanut tutustua myös mieshenkilöön, joka kertoi, miten raastavaa on kokea intohimoa lasta kohtaan. Kun himoa yrittää rajoittaa, se vain kasvaa ja lopulta sävyttää koko elämän. Todennäköisesti tämä mies on lapsuudessa kokenut itse seksuaalista hyväksikäyttöä.
   Miten kauniisti siis maailmankaikkeus näyttää minulle, ettei ole hyviä ja pahoja ihmisiä, hyviä ja huonoja tapahtumia, vaan elämää, joka lipuu ohjaten palaamaan aitoon alkuperäiseen rakkauden ja turvan tilaan. Rakkaus ja turva löytyy sisältäni ja maailma ympärilläni peilaa sisäisen maailmani tilaa. Maapallon tilanne kuvaa ihmiskunnan sisäistä tilaa ja sitä katsellessa rakkaus taitaa olla hukassa.

   Teija

 3. Te kaksi❤️ tämän tekstin haluisin jokaisen lukevan! Minna oot upea ja vahva ihminen ❤️
  Teija, oon niin paljon monia nuita asioita tästä teksista samallalailla ajatellut ja paljon tuli uusia näkökulmia asioihin mitä paljon miettinyt ettei mene ku pitäis.. Juurikin tuo lääkäreiden tapa jaella lääkkeitä jokaiselle ilman apua mitä kukakin tarvitsisi.. Kiitos tästä, tämä sai minut ajattelemaan asioita lisää.
  Olette upeita naisia! Rakkautta sinne?❤️?

  1. Kiitos Nina kauniista kommentistasi.
   Lämmin rakkauden täyteinen halaus sinulle.

   Teija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *