fbpx

Tiedät hyvin, että syömälläsi ruualla on valtavan iso merkitys omaan hyvinvointiisi, mutta kerta toisensa jälkeen epäonnistut noudattamaan trendiruokavalioita ja suhteesi ruokaan muuttuukin onnistumisten sijaan entistä epäterveemmäksi?


Mitä jos voisitkin päästää irti paineesta noudattaa jotakin rajoittavaa ruokavaliota ja sen sijaan oppisit täyttämään juuri sinun kehosi tarpeet ilman kieltoja ja rajoituksia, tukien samalla henkisen kasvun matkaasi?


Kun alitajunnastasi on poistettu haitallista syömiskulttuuria ylläpitävät uskomukset, intuitiivinen ja rakkaudellinen kehoa kuunteleva syöminen on avain todelliseen ja pysyvään muutokseen, mikä tukee hyvinvointiasi, tuo nautinnon takaisin elämääsi ja palauttaa tasapainon äärimmäisyyksien ja rajoituksien sijaan. 

Rentoutumista ...eikun ahdistumista.. Netflixin äärellä

Istut työpäivän jälkeen sohvalla tuijottaen Netflixistä jälleen uutta sarjaa, johon olet jäänyt koukkuun. Koko kehosi painaa kuin norsu istuisi päällä ja huokaat, kuinka vihdoin työpäivän jälkeen olet päässyt kotiin rentoutumaan. 


Olet napannut kaupasta kotimatkalla irtokarkkeja ja limpparia, joita oikea kätesi automaattisesti lappaa suuhusi ilman, että edes ajattelet asiaa. Sohvapöydällä makaa tyhjä ruokalautanen, jossa oli eilistä lihamakaroonilaatikkoa. 


Jakson päätyttyä havahdut, että irtokarkeista meinaa tulla huono olo ja mieleesi nousee valtava itseinho, kun katselet puolityhjää karkkipussia. Ajattelet, että "tämän täytyy loppua tai päädyn diabeetikoksi ennen viisikymppisiä." Rintaan nousee ahdistus - se sama tuttu norsu istahtaa jälleen rinnan päälle ja itku meinaa nousta kurkkuun. Muistelet vielä vilaukselta syksyllä kokeilemaasi ketogeenistä ruokavaliota, jota jaksoit noudattaa kaksi viikkoa..


Itsesyytöksesi keskeyttää kuitenkin uusi jakso, joka telkkarissa automattisesti käynnistyi. Oikea kätesi hamuaa hetken päästä takaisin karkkipussiin ja unohdat koko asian imeytyessäsi takaisin 1500-luvun Skotlantiin.Suhteesi ruokaan on vinoutunut ja tiedät sen itsekin. Olet täysin voimaton tämän näkymättömän uhan edessä - tiedät kyllä mitä "pitäisi" syödä ja jankutat itsellesi, että sinun "pitäisi" päästä irti näistä riippuvuuksista (oli se kohdallasi sitten mättöruoka, Coca Cola, irtokarkit, jäätelö, suklaa tai ahh niin ihanat naapurin pizzerian Margaritat!), mutta et vain saa "otettua itseäsi niskasta kiinni" ja tehtyä muutosta.


Mutta tiedätkö, miksi näin on?Meitä on huijattu - ja pahasti!

Meitä on huijattu. Sinuakin on huijattu. Ruokavaliomme ja ruokakulttuurimme on nimittäin pilattu yhteiskuntamme taholta, joten et siis ole ongelmiesi kanssa yksin. Sinut on opetettu syömään kaupan sokerijogurtteja, turvautumaan ”äitien tekemään ruokaan” ja meidät on saatu koukkuun, kun joku keksi, että sekoittamalla rasvan ja sokerin, saa vastustamattoman makuelämyksen, mikä sekoittaa kykymme tunnistaa, milloin on syönyt tarpeeksi!


Ruokatarjontamme on täynnä lisäaineita, joita ei osaa ilman asiantuntijan titteliä lausua ja McDonalds on maailman suurin kiinteistömoguli, joka keskittyy kaikin mahdollisin psykologisin keinoin koukuttamaan meidät asiakkaikseen - yhä uudelleen ja uudelleen.


Meitä vedätetään niin lujaa, ettemme osaa edes epäillä mitään!


Niin - ja sitten iltapäivälehtien otsikot kierrättävät vuoroin minkäkin äärimmäisyyksien menevien ruokatrendien vuoroin vaaroja ja vuoroin tehokkuutta. 


"Vastaiskuna" tälle kaaokselle äärimmäisyyksiin menevien ruokatrendien kouluttajat käyttävät ihmisten valtavaa hämmennystä hyväkseen ja Facebook-syötteesi täyttyy kiljuvista kutsuhuudoista lähteä mukaan tähän tai tähän uutuus-takuuvarma-nytonviimeisenpäälle-ruokatrendiin ja kokeiluun.
Huh, kuinka alkaa hengästyttää ja ahdistaa pelkkä tämän ajattelu…

Mitä meille oikeasti on tapahtunut? Miksi me ”hyvinvointivaltioissa” elävät voimme niin pahoin?Kaiken tämän ytimessä on oman sisimpämme - oman syvän viisaudemme kuuntelun unohtaminen. Meitä ei ohjata kuuntelemaan kehomme viestejä ja elämään tasapainoista elämää, johon todellinen sisimpämme yrittää meitä kaiken aikaa ohjata.


Sen sijaan meidät on hukutettu ulkopuolisen markkinoinnin avulla, meidät on sairastutettu ja oman viisautemme ääni on nujerrettu.


Myös masennuksen on todettu olevan yhteydessä ruokavalioon ja vihdoin on alettu pikku hiljaa uutisoida, kuinka suolisto on toiset aivomme ja suolisto on suorassa yhteydessä aivoihimme.
Meillä on tästä omakohtaista kokemusta, sillä Teija alkoi parantua 12 vuotta kestäneestä masennuksesta vasta aloittaessaan ruokavaliomuutoksen ja Minnan keho alkoi parantua vasta, kun hän sai tasapainotettua suoliston kuntoon lähes 10 vuoden kipujen jälkeen.Me väitämme, että ei ole olemassa yhtä oikeaa ruokavaliota, joka sopisi kaikille - eikä ole olemassa ruokavaliota, joka sopisi yhdelle ihmiselle koko loppuelämän.Sen sijaan, kuuntelemalla kehomme viestejä ja rakentamalla salliva, tietoinen ja rakastava suhde syömiseen, meidän on mahdollista löytää tasapaino elämäämme sekä syödä aidosti meitä parantavia ja hyvinvointiamme tukevia ruokia. Todellinen vastaisku - rakkaudellinen ja intuitiivinen ruokakulttuuri


Kukaan muu kuin sinä ei voi tietää, millainen ruoka kullakin hetkellä on sinulle paras. Siksi et tule koskaan löytämään pysyvää ratkaisua ulkopuolisten ohjeiden ja ruokavaliotrendien jakajilta.


Sen sijaan, nollaamalla tilanteen kehossasi - vapauttamalla itsesi prosessoidun ruoan kierteestä ja huumeesta nimeltä sokeri sinun on mahdollista löytää yhteys kehosi ikiaikaiseen viisauteen ja kuunnella sen tarpeita. 


Intuitiivisen ja rakkaudellisen ruokakulttuurin rakentamiseen lopputuloksena osaat jälleen kuunnella kehosi toiveita, rakastat ruokaa ja sallit itsellesi tasapainoisen ruokakulttuurin, jossa herkuttelu täydellä sydämellä on 100% sallittua!


Intuitiivisen syömiskulttuurin rakennusp​rosessi

1. Irti mielen ruokinnasta -Tiedostaminen

Ensimmäisenä on äärimmäisen tärkeää havahtua siihen, että rakas sisäisen höpöttäjäsi on vastuussa myös huonosta ruokavaliostasi.


Mitä ajatuksia pään sisäinen höpöttäjäsi sinulle kertoo ruuasta ja millaisia tunnelatauksia syömishetkiin liittyy?


Millä keinoilla mielesi saa sinut nalkkiin ja miten se oikeuttaa sinulle nykyiset ruokatottumuksesi?

2. Siirtyminen läsnäolevaan syömiseen -Pysähtyminen

Seuraavana vaiheena on alkaa pysähtyä ruoan ääreen ja keskittyä syömiseen.

 

Millaisen tilan haluat ruualle antaa ja miltä tuntuisikaan rakentaa ruokailuhetkistä nautinnollisia ja mielyttäviä arjen luksushetkiä? 


Olemalla läsnä ja kuuntelemalla todellista itseäsi, sinun on lähes mahdotonta syödä mitä sattuu ja pääset siirtymään takaisin oman kehosi ohjaksiin - lempeästi!

3. Sallivan suhteen rakentaminen ruokaan -Rakastaminen

Prosessin viimeisessä vaiheessa on tärkeää lisätä vielä sallimisen teema omaan ruokakulttuuriin, sillä omat ajatuksesi eri ruuista määrittävät ällistyttävät 60% niiden vaikutuksista kehoosi (kyllä - luit oikein!).


Ei ole tarpeellista pidättäytyä herkuista kokonaan, jos ruokavaliosi on kokonaisuudessaan tasapainossa. On tärkeää oppia todellisen tasapainon avaimet - epätäydellisyyden salliminen, rakkautta täynnä olevan ruuan syöminen ja vaihtaa omat syyttelevät ”repsahdus”-ajatukset satunnaisista herkutteluhetkistä iloa tuottaviksi nautinnonhetkiksi.


Mielen voima syömisessä on valtava ja oman yhteyden ja rakkaudellisen sallivuuden avulla on mahdollista siirtyä lempeään intuitiiviseen syömiskulttuuriin.

Rakas lukija,


Istuin kuuntelemassa taloushallinnon luentoa vuonna 2012. Sali oli täynnä väkeä ja keskustelua johti verotuksen asiantuntija - ja vatsani. Vatsani kurisi, mellasti ja möyri. Vähänkö noloa. 


Olin vuosien ajan kokenut vatsani olevan ongelma. Aina kun söin, se alkoi murista ja hetken päästä minulle tuli nälän tunne, vaikka vatsani oli täynnä ruokaa. Siis hillitön halu mätätä ruokaa uudestaan suuhun, koska nälän tunne kurnutti kehossani.  Röyhditytti ja turvotti, ilmanpäästöt saattoivat olla erittäin haitallisia, varsinkin lähellä oleville. Suoleni toimi epäsäännöllisesti, välillä se oli varpusparvena ja välillä betonina. 


Olin käynyt työterveyshuollossa vatsaongelmien takia. Tarvittavat kokeet tehtiin ja lääkäri totesi, että hänelläkin on välillä vatsaongelmia - kaikilla meillä on. No minun ongelmani olivat jatkuneet vuosikausia ja olin kyllästynyt niihin. Suklaalevy hujahti suuhuni hetkessä. Rakastin suklaakeksejä ja makeita leivonnaisia. 


Välillä yritin pitää karkkilakkoa tai edes vähentää karkkien syömistä. Aina hetken päästä palasin lähtöpisteeseen. Kokeilin myös viiden päivän paastoa, mutta silläkään en saanut pitempikestoista muutosta. Paino oli noussut 12 kg nuoruuden ajoista, mutta en siis ollut ylipainoinen.


Marraskuussa 2012 päätin kokeilla ihan itsekseni kahden viikon ajan ruokavaliota, jossa ei ole valkoista sokeria, hiivaa eikä vehnäjauhoja. Ajattelin, ettei kaksi viikkoa ole paljon elämästä ja aloitin testini. Lupasin itselleni, että saan palata vanhaan totuttuun ruokaan, jos vatsaongelmat eivät helpotu kahden viikon aikana. Ensimmäiset päivät olivat vaikeimpia: kehoni protestoi, koska se ei saanut sitä, mihin se oli tottunut vuosien ja vuosikymmenten ajan – herkkumössykkää. 


Kahden viikon testin jälkeen oloni oli niin hyvä, että oli itsestään selvää, että haluan jatkaa sokeritonta ja vehnäjauhotonta ruokavaliota. Asiaa tutkittuani ymmärsin, että kehoni oli käymistynnyri ja se vaatimalla vaati lisää polttoainetta. Siitä johtui nopeiden hiilihydraattien himo. 


Psykiatri oli suositellut minua osa-aikaeläkkeelle vuonna 2011, koska masennukseni vaikea vaihe uusiutui säännöllisesti ja keskivaikea masennus leijui mustana pilvenä pääni päällä koko ajan. Puoli vuotta sen jälkeen, kun olin jättänyt sokerin ja vehnäjauhon pois, huomasin 12 vuotta jatkuneen masennukseni helpottuneen. Jätin masennuslääkkeet pikku hiljaa pois, psykoterapiakäynnit harvenivat ja lopulta lopetin ne kokonaan.  Unettomuus väheni ja oloni virkistyi. Oikean polven ja lonkan nivelrikkoon liittyvät säryt loppuivat. Migreenikohtaukset vähenivät. Hypersomnia eli liikaunisuus oli rajoittanut elämääni lapsuudesta asti, sillä nukahtelin helposti pitkin päivää. Tämäkin oire alkoi poistua. Kiinnostuin tanssimisesta ja luonnossa liikkumisesta. 


Lääkärit eivät koskaan olleet maininneet mitään ruuan vaikutuksista kehoni terveyteen. Aina tarjottiin lääkettä tai "ei voi mitään" –ohjetta. Tällä hetkellä tiedän, että masennustani ylläpiti minulle epäsopiva ruoka. Markus J. Rantala on tehnyt kirjan, Masennuksen biologia (julkaistu v. 2019), jossa hän toteaa, että masennuksen suurin yksittäinen taustatekijä on stressistä ja huonoista elintavoista johtuva matala-aktiivinen tulehdus. Masennuslääkkeillä ei ole tutkimuksen mukaan parantavaa vaikutusta, vaan niiden todettiin usein jopa pahentavan sairautta.


Minä olin testannut tämän omassa elämässäni jo kauan ennen kirjan valmistumista.


Kun masennuksen aiheuttama jatkuva uupumustila helpotti, aloin pohtia, mikä aiheuttaa minulle stressiä. Tutustuin siihen, kuka minä oikeasti olen ja mikä on elämän tehtävä. Olen pöyhinyt viimeisten vuosien ajan uskomuksiani ja availlut tunnelukkojani. Olen kyseenalaistanut sisäisen höpöttäjän syytökset, jotka ovat aiheuttaneet minulle ahdistusta. Nyt tiedän, että aikaisemmin tarvitsin herkkuja nielemään alas ahdistavaa oloani, sillä niistä sain hetken mielihyvän. Suklaapapereiden lepattaessa tyhjänä pöydällä, syyllisyys poltti sisälläni ja kehoni karjui pahaa oloa. 


Pikku hiljaa ymmärsin, että tärkeintä on rakkaus itseäni kohtaan, suhtautua sallivasti – myös syömiseen. Enää en joudu taistelemaan herkkuja vastaan. Syön kyläilyreissulla kohteliaisuuspullan, jos näen sen tarpeelliseksi. Tumma suklaa on satunnainen herkkuni, mutta jo muutaman palan jälkeen kiintiö tulee täyteen. Valitsen keholleni sopivia ruoka-aineita ja kehoni kertoo onnistuinko. Teen mahdollisimman usein ruokahetkistä arkipäivän luksusta. Olen hyvän ja laadukkaan ruuan arvoinen. Painoni on pudonnut samoihin lukemiin, jotka minulla oli 17-vuotiaana.


Mullistava oivallus oli, että minä olen vastuussa siitä, mitä ruokaa keholleni tarjoilen. Asun koko elämäni ajan tässä kehokodissani ja tahdon tehdä siitä mahdollisimman viihtyisän. 


Rakkaudella,

Teija Ylikärppä


Hei taas!


Keväällä 2019 meinasin romahtaa Helsingissä Aleksanterin kadulle itkemään polvilleni. Äiti käveli rinnallani ja aikoi soittaa paikalle ambulanssin, sillä vatsani oli niin kipeä ja turvoksissa, etten meinannut pystyä kävelemään hirveiltä kivuiltani. Olimme juuri astuneet ulos kahvilasta, kun tilanne äityi tähän pisteeseen. Kauppatorille asti raahauduttuani olin aivan loppu siihen, kuinka mikään ruokavalio ei tuntunut olevan keholleni sopiva. Koskaan en etukäteen ruokaa suuhun laittaessani voinut tietää, saanko siitä kaameat tuskat vai en. 


Kipuiluni oli alkanut vuosia aiemmin muutettuani pois kotoa. Lääkärissä minulle todettiin, että kipukohtaukseni eivät olleet niin säännöllisiä, että niitä kannattaisi lähteä tutkimaan. Kotiin lähetettiin ohjeella ”koita löytää ne ainesosat, jotka vatsaasi ärsyttävät”. Ja lähes 10 vuotta yritin tämän ohjeen kanssa elää ilman merkittävää muutosta. 

Jo tuolloin jätin pois ruokavaliostani sokerin ja vehnän, minkä huomasin helpottavan oloani. En kuitenkaan jaksanut teini-ikäisenä olla ruokieni suhteen ehdoton, mutta silti oireeni jatkuivat poikkeuksiin nähden kohtuuttomina. Vatsani toiminnassa ei tuntunut olevan mitään järkeä, vaan tänään perunamuusista ja jauhelihakastikkeesta saattoi seurata vartin mittainen kipukohtaus ja ylihuomenna taas ei. 


Kokeiltuani vuosien varrella vaikka jos mitä ruokavaliota, olin aika umpikujassa ja lohduton. Olin noudattanut välillä maidotonta ja viljatonta, välillä ketogeenistä ruokavaliota ja välillä syönyt ravitsemusneuvojan ruokavalion mukaan 5 kertaa päivässä tasan tarkkaan esimerkiksi riisiä 30 g, kanaa 100 g, raejuustoa 40 g, oliiviöljyä 10 g ja vihanneksia 250g. Mutta mikään kokeilemani ei tuonut oikeasti hyvää, selkeää ja tasapainoista olotilaa, vaan pikaisia hetken helpotuksia, jotka päätyivät kaikki ennen pitkää ojasta allikkoon. 


Pikkuhiljaa minulle alkoi kuitenkin valjeta, että alitajunnassani oli ongelmallinen suhde ruokaan. Olin vastasyntyneestä asti ollut hyvin nirso ja oireileva, kärsinyt refluksitaudista ja valitellut vatsakipuja. Ruoka oli siis aina aiheuttanut minulle niin paljon ongelmia, että mieleni oli rakentanut alitajuntaani olettamuksen ruuan olevan minulle pahasta. Tämä oli iso oivallus ja askel eteenpäin!


Sen lisäksi eräs vaihtoehtohoitoja edustava kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin asiantuntija osasi vihdoin yhdistellä pisteitä elämäntarinastani ja kertoa, että refluksia, atooppinen ihottuma ja alhainen immuunipuolustuskyky kielivät todennäköisesti siitä, että maitotuotteet eivät sovi minulle! Yksi palanen oli taas naksahtanut paikalleen.


Vuosia kestäneen retkeilyn ja seikkailun jälkeen olin päässyt pisteeseen, jossa 2kk maidottoman "nollaus-ajanjakson" jälkeen kehoni alkoi vihdoin toimia. Siis tiedätkö - jos syön esimerkiksi vehnää tai sokeria, siitä tulee huono olo heti, eikä vasta viikon päästä. Suolistoni jatkuva hälytystila oli saatu neutraloitua, en enää näyttänyt jokaisen ruokailun jälkeen viimeisillään raskaana olevalta ja nykyään kehoni reagoi sille haitallisiin ruokiin täsmällisesti ja näin ollen tiedän, mikä minulle ei sovi. 


Tämä on mahdollistanut sen, että kykenen kuuntelemaan kehoni viestejä, jotka ovat nyt selkeät ja syömään intuitiivisesti. Olen saanut selvän yhteyden itseeni ja osaan kuulostella, milloin kehoni tarvitsee esimerkiksi joka aamu sellerimehua tasapainottaakseen suoliston kunnon ja milloin taas on parempi pitää tiukka maidoton kausi ja milloin sen voi päättää. 


Intuitiivinen ja kehoa kuunteleva syöminen on ratkaissut isoja ongelmia ja purkamalla omassa alitajunnassani vaikuttaneita virheellisiä ruokaan liittyviä ohjelmointeja on ollut mahdollista tukea myös omaa henkistä hyvinvointia merkittävästi - koska lopulta, olemme aina kokonaisuus.


Rakkaudella,

Minna Ylikärppä

Tervetuloa mukaan 3 viikon muutosmatkalle:

Ravintona rakkaus - verkkokurssi


Mielen ruokinnasta läsnäolevaan ja rakkauden täyteiseen syömiseen

Ensimmäisen viikon aikana lähdetään tutkimaan omaa suhdettasi ruokaan. Millaisia ajatuksia ja tunteita ruoka nostattaa ja miten kehosi reagoi syömiisi ruokiin?


Tavoitteena on läpivalaista sisäisen höpöttäjäsi vaikutus syömiskulttuuriisi ja tuoda näkyville mm. lapsuuden kodista ja elämäsi varrelta alitajuntaasi syövytetyt uskomukset, toimintatavat sekä mielen huijaukset ja oikeutukset.

Toisen viikon aikana alamme nollata tilannetta ja siirtyä syömään läsnäolevasta tilasta käsin. Miltä ruoka maistuukin tietoisesti ja hitaasti syöden ja millaisia ruokavalintoja sisimmästäsi löytyy, kun teet tietoisia valintoja yhteyden tunteen pohjalta.


Saat myös vinkkejä kaupassa käymiseen ja uudenlaisen ruokakulttuurin rakentamiseen.

Viimeisellä viikolla tuomme mukaan sallinnan teeman, jonka taustalla on rakkaudellinen suhtautuminen kaikkeen. Rakkauden ja sallinnan näkökulmasta katsottuna et voi epäonnistua ja sinun ei tarvitse pyrkiä täydellisyyteen.


Opit lisäksi, kuinka mielen voima myös ruokaan liittyvissä ajatuksissa on valtava ja kuinka tärkeää syyllistävien ajatuksien näkeminen ja niistä vapautuminen on. 


Kurssin materiaali koostuu tuttuun tapaan teemavideoista, teematehtävistä sekä arjen integrointi -harjoitteista.


Käytössäsi on myös vertaistukiryhmä, jossa saat vapaasti jakaa matkaasi, oivalluksiasi sekä saat tukea vaikeisiin hetkiin. 

HUOM! Kurssi ei vastaa ravintoterapiaa tai -neuvontaa, psykologin, psykoterapeutin tai lääkärin vastaanottoa, eikä sisällä ravitsemussuosituksia. Kurssi on tarkoitettu mielenterveydeltään ja ruokailutottumuksiltaan terveille ihmisille, jotka ymmärtävät olevansa itse vastuussa omasta hyvinvoinnistaan.

Lähde mukaan muuttamaan ruokaan liittyvät uskomuksesi ja kohtaamaan piilotetut pelkosi! 

Ensimmäinen Ravintona Rakkaus -verkkokurssi pyörähtää liikkeelle maanantaina 11.5.2020


Tervetuloa mukaan kurssin pilottiryhmään edullisella pilottiryhmän hinnalla:


129€

(sis. alv 24%)

tai osissa 3 x 43€/kk

Ilmoittaudu mukaan kurssille painamalla tästä! 

Jos haluat maksaa kurssin mieluummin osissa, klikkaa itsesi mukaan tästä.


Ilmoittautuminen päättyy

sunnuntaina 10. toukokuuta klo 21

10
päivää
11
tuntia
59
minuuttia
08
sekuntia

30 PÄIVÄN

TÄYSTAKUU

Lähde mukaan huolettomin mielin - Me tarjoamme sinulle 30 päivän 100% tyytyväisyystakuun

Koska luotamme täysin siihen, että sinä voit muuttaa opeillamme elämäsi, tarjoamme sinulle 30 päivän 100% tyytyväisyystakuun. Jos koet, että et yrityksistäsi huolimatta oppinut kurssista mitään, etkä näe kurssin tarjonneen sinulle toivomaasi hyötyä, saat rahasi takaisin täysimittaisena!


Tämä on lupaus.


Huomioithan kuitenkin, että takaisin maksun edellytyksenä on, että tuotetta on yritetty käyttää asianmukaisesti.

Tervetuloa mukaan intuitiivisen ruokakulttuurin luomismatkalle!

 


Rakkaudella,

Minna & Teija

PS. Uskomme lujasti siihen, että muuttamalla ajatuksiamme ja murtautumalla mielen uskomuksien ylivallasta, pystymme muuttamaan elämämme radikaalisti - myös ruokavaliomme suhteen. Keinot tähän ovat lopulta yksinkertaisia ja asioiden tuominen valoon ja näkyville auttaa tässäkin. Avain muutokseen on kuitenkin pitkäjänteisyys ja pienet muutokset arjessa, jotka ajan myötä muuttuvat tavoiksi. 


PPS. Sydämemme toiveena on jakaa rakkautta maailmaan auttamalla ihmisiä kääntymään omaa sisintään kohti ja kuulemaan siellä olevaa viisautta. Murtautumalla mielen vallasta myös ruuan suhteen, tulee koko kehosi kiittämään sinua, vaikka se hetkellisesti saattaisikin hämmentyä muutoksesta. 

© 2020, Tiedon Avain Oy