Tuhkimosta kuningattareksi

Oletko oman elämäsi Tuhkimo? Koetko ettet tule nähdyksi ja kuulluksi? Sinulta vaaditaan jatkuvasti täydellisiä suorituksia ja sinusta tuntuu, ettei kukaan näe sinua. Sinua ei kuulla, sinulle ei tulla juttelemaan – elät seinäruusun elämää. Töissä annat kaikkesi, mutta et saa vastineeksi mitään iloa. Koet itsesi uupuneeksi ja elämä on vienyt sinusta mehut. Olet kuin tuhkimo, syrjään heitetty, aina vaadittu muttei koskaan kiitetty. Sinusta tuntuu, että elämä valuu ohitsesi, olet puristavan kuoren alla. Sinun on vaikea hengittää. Elämä on laahustamista päivästä toiseen. Tunnet koko ajan olevan väärässä paikassa – kotona ahdistaa olla ja mielesi huutaa, että sinun pitäisi olla töissä ja töissä puolestaan haikailet jatkuvasti kotiin. Elämääsi sävyttää loputtomat tekemättömien töiden listat ja pakko- ja pitäisi -lauseet.

 
Elin itse tällaista elämää vielä noin vuosi sitten. Se ei ole kivaa. Ei todellakaan. Se on kaukana siitä mielikuvasta, että elämä olisi millään muotoa todellinen nautinto. Siinä jamassa tekee mieli lyödä nyrkillä jokaista elämäniloa pursuavaa henkilöä nyrkillä naamaan. Että miten tuokin voi olla aina noin saakelin hyvällä tuulella. Ja syvällä sisimmässä, usein hyvinkin tiedostamattomalla tasolla kalvaa ajatus, miksei muut näe, kuinka onneton olen.

Kysymys kuuluukin, haluatko elää näin? 

Tuskin, mutta oletko valmis muuttamaan sen? Suurin osa ihmisistä nimittäin sanoo haluavansa muuttaa elämänsä suunnan, olla aidosti onnellinen, mutta jokainen ei siihen pysty. Ja siihen on selvä syy – ne ihmiset eivät tee asialle mitään. Ne ihmiset eivät ole tarpeeksi motivoituneita muuttamaan oman elämänsä. Ja syvin totuus on se, ettei heihin satu vielä tarpeeksi. He eivät ole vielä hakanneet tarpeeksi päätänsä seinään.

Minulla tuo havahtuminen pään seinään hakkaamisesta tapahtui ensimmäisen kerran vuonna 2017, jolloin tajusin, että jotain mätää tässä nyt on ja pahasti. Mutta tästä kesti vielä 1,5v, ennen kuin aloin ottaa isompia askeleita kohti aidosti onnellisempaa elämää. Silloin saavutin sen pisteen, että nyt sattuu liikaa ja alkaa riittää. Kipu alkoi käydä sietämättömäksi ja vaikuttaa ulkoisiin asioihin ja erityisesti jaksamiseen. Minun piti käydä uupumuksen alkumetreillä, juosta vähän matkaa startin jälkeen, ennen kuin tajusin, että suunta ja kisa on täysin väärä. Että se ei pääty ikinä, se vain muuttuu pahemmaksi ja pahemmaksi, jos en itse päätä sitä.

Olen syvästi kiitollinen tästä ajanjaksosta elämässäni, jolloin tajusin päästää irti. Tuolloin päästin irti töistä ja jäin sairaslomalle. Päästin irti harrastuksistani, joissa en oikeasti enää pitkään aikaan ollut jaksanut käydä. Päästin irti hyvän ystäväni 3x juhlista, koska en olisi jaksanut sitä sosiaalista kanssakäymistä ihmisten kanssa. Päästin irti sopimisista kenenkään kanssa, en luvannut yhdellekään ihmiselle mitään. Päästin irti kalenterini aikatauluttamisesta, en sopinut mihinkään mitään, koska en etukäteen enää tiennyt jaksamistani. Päästin irti vaatimuksista siivota kotiamme, pakosta laittaa ruokaa ja pakosta edes nousta sängystä. Päästin irti jopa parisuhteestani, olimme eron partaalla pitkään – olin valmis luovuttamaan senkin, jos hyvinvointini sen vaati. Itkin monet kerrat jo eroamme, henkisesti siis päästinkin irti myös miehestäni tuolloin.

Tuolloin tajusin olevani oman elämäni Tuhkimo – hoidin velvollisuuksiani tunnollisesti, koko elämän painolasti tuntui olevan harteillani ja elin vahvaa seinäruusun elämää, jolla ei ollut oikeutta huomiolle.

 

Toivon, että tämä toimii herättelijänä sinulle. Koska myös minä tarvitsin lopulliseen irtipäästämiseen herätyksen. Sain sen rakkaalta ystävältäni, vienon läpsäisyn poskelle – ”Jää sairaslomalle”. Ja onneksi jäin. Ja tämä on viestini sinulle

Jos jatkat uupunutta, väritöntä ja riittämätöntä elämää, niin ajaudut lopulta sairaaksi – uuvut, masennut, sairastut tai katkeroidut. Elämän ilo ei löydy itsestään, sinun täytyy kaivaa se. Tämän lisäksi saatat kuvitella, että onni tulisi jonkun muun mukana – jos vaikka uusi parisuhde toisi sen mukanaan? Tai uusi työ? Mutta valitettavasti se ei mene niin. Mikään ulkopuolinen voima ei voi sytyttää liekkiä sisälläsi. 

Mutta kuten Tuhkimo nousi kurjuudesta, meistä jokainen voi nousta suosta. Me äitini kanssa tiedämme sen, koska olemme kulkeneet tämän saman matkan. Muutos on todellakin mahdollinen. Vaikkei sitä uskoisikaan. Emme mekään pitkään uskoneet.. Ja mikä parasta – syvä onnellisuus, henkinen vapaus ja rajattomuuden tunne on paljon parempaa, kuin ikinä voit kuvitella – ennen kuin itse koet sen. 

Kaikella tässä haluan sanoa sinulle, että muutos rakkauden sävyttämään, vapaaseen elämään on mahdollinen – myös juuri sinulle. Haluan antaa sinulle kevyen läimäytyksen poskelle ja herätellä tarkastelemaan elämääsi. Tie todelliseen onnellisuuteen ei ole mitään utopiaa, mutta jokaisen on käytävä se itse. Mutta koska matkan kulkeminen yksinään, tuntemattomassa suunnistaminen, on pitkä matka, haluamme äitini kanssa auttaa sinua tässä. Haluamme auttaa sinut havahtumaan elämän taikaan, näkemään elämän lahjana. Haluamme tehdä sinut aidosti näkyväksi itsellesi ja muille, kaikkine tarpeinesi. Haluamme auttaa sinut oman elämäsi kuningattareksi. 

Mutta miksi sinun tulisi ottaa tämä askel tuntemattomaan?

Vastauksena voin kysyä, miksi et haluaisi olla paras mahdollinen versio itsestäsi? Miksi et haluasi olla syvästi onnellinen ja tietoinen ihminen? Miksi et haluasi kokea henkistä vapautta, rajattomuutta ja elää tasapainoista elämää? Koska sellaisena sinusta tulee myös loputtomasti rakastettava ystävä, puoliso, lapsi ja vanhempi. Ihmissuhteesi tulee nousemaan aivan uudelle tasolle ja muuttamalla oman itsesi, tulet näkemään suuren muutoksen myös lähipiirissäsi.

Viimeisenä vielä haluan sanoa, että vaikka olet tottunut siihen, että elämässä on jatkuvasti ongelmia ja sinusta tuntuu, että elät vain ongelmasta toiseen, se ei tarkoita sitä, että sen täytyisi olla niin. Olet vain harjoitellut elämään niin. Ja mikä parasta, tänään on täydellinen päivä aloittaa harjoittelemaan elämistä kuningattarena – ylväänä ja onnellisena, varmana oman elämän hallitsijana, joka ansaitsee vain parasta!

Oletko siis valmis TUHKIMOSTA KUNINGATTAREKSI?

Matka itseen on parasta, mitä me olemme itsellemme koskaan tehneet ja se näkyy kaikilla elämämme osa-alueilla – kaikilla.

Jos vastaus on kyllä ja olet saanut tarpeeksi pään hakkaamisesta seinään, jos sinuun sattuu jo tarpeeksi tai jos muuten vain koet, että elämä ei tunnu onnelliselta, tule mukaan ensimmäiseen TUHKIMOSTA KUNINGATTAREKSI -tapahtumailtaan, jossa aloitamme syvää luotaavan matkan kohti itseä. Tapahtuma tulee olemaan turvallinen paikka kurkistaa oman elämän esiripun taa. Onnellinen elämä on loppujen lopuksi kiinni hyvin pienistä ja yksinkertaisista asioista ja me äitini kanssa haluamme kertoa nämä asiat sinulle.

Lue lisää tapahtumasta ja ilmoittaudu mukaan: http://www.ylikarppa.fi/ilmoittaudu/

Rakkaudella,
Minna

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *